Hogyan óvsz meg okosan egy madarat

Innovációs versenyt indít a Design Terminal és az E.ON – Hogyan óvsz meg okosan egy madarat? címmel.

Több évtizedes, nemzetközi szintű probléma a madarak védelme áramhálózati szempontból. Az E.ON olyan akcióterveket készít, melyekben próbálja javítani a helyzetet, és most a Vigyázz a madárra! című innovatív versenyével  újszerű ötletekkel próbál ösztönözni az ötletversenyre jelentkező 2-4 fős csapatokat.

Az újszerű ötletversenyen április 20-21-én mérhetik össze tudásukat a természettudományos, mérnöki vagy környezetvédelmi háttérrel rendelkező, 2-4 főből álló csapatok, hogy megtalálják a megoldást a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra.

Design Terminal hackaton a Forbes cikkében.

A hackathon egy olyan rendezvény, ahol designerek, szoftverfejlesztők,  üzletemberek és más szakemberek, különböző szakterületek képviselői találkoznak.

Egy vagy több napon keresztül, közös erővel alkotnak meg valamilyen szoftvermegoldást egy adott iparág, technológia vagy megfogalmazott kihívás témakörében.

Az E.ON Challenge ON – A jövő energiája hackathonra 2-4 fős csapatokkal lehet jelentkezni.  Az új gondolatokat, ötleteket az E.ON gyakorlati szinten is szeretné hasznosítani.

A csapatoknak mindkét ötletverseny esetében 24 órájuk lesz, hogy kidolgozzák és prezentálják ötleteiket. A hackathonokon a témák szakértői mentorként segítik majd a csapatok munkáját, a pályaműveket pedig szakmai zsűri fogja elbírálni a helyszínen.

 

 

Ajánló