Mesebeli nyaralás Hurghadában

Ha egy feledhetetlen nyaralásra vágyik, de még nincs meg az úticél, Egyiptom mindenképpen megfontolásra érdemes célállomás.

Itt bárki megtalálhatja, amire vágyik; metropoliszok nyüzsgő éjszakai élettel – például Kairó, a legnagyobb afrikai iszlám város – , homokos tengerpartok luxusszállodákkal, a Sínai-félsziget festői hegycsúcsai, végtelen sivatagok, és természetesen az ország legnagyobb nevezetességei, a gizai piramisok és a ma is titokzatos Nagy Szfinx.

Ha igazán különleges helyre vágyunk, a hurghadai utazás kihagyhatatlan.

egyiptom hurghada

Hurghadát Egyiptom legszebb helyei között tartják számon, és ezt természetesen nem a véletlennek köszönheti. Kairótól délkeleti irányban, körülbelül 500 kilométerre terül el a Vörös-tenger partján. Kristálytiszta vizű strandok, finom homokkal borított partokkal szegélyezve, ahol a víz hőmérséklete ritkán csökken 22 °C alá, tehát ősszel is ideális a fürdőzésre.

Quaddal vagy terepjáróval is felfedezheted a sivatagot, és megcsodálhatod a festői, sivatagi naplementéket, de tevén is bejárhatod a környéket. A tiszta, türkizkék színű tenger élővilága és korallzátonyai is lenyűgözőek, a búvárkodás kedvelői is imádják Hurghadát.

A hurghadai utazás másik feledhetetlen élménye az üvegfenekű hajóval való áthajózás a közeli  Giftún-szigetre, ahol a világ egyik legkáprázatosabb korallzátonya található.

A nagyjából 60 kilométerre található El Gouna lagúnáit is látni kell, ha Egyiptomba visz az utunk, naplementekor különösen romantikus hangulatot árasztanak. Válaszd ki te is a legjobb ajánlatot az Invia weboldalán!

Ajánló