Mire figyeljünk, ha tonert vagy tintapatront cserélünk?

Ha a nyomtató alacsony festékszintet jelez, ideje új tintapatront vagy tonert vásárolni. A Toner Depot webáruházban a legtöbb nyomtatóhoz található eredeti és alternatív cserepatron.

Az általunk forgalmazott tintapatronok és tonerek minőségi nyomtatást biztosítanak – beleértve az utángyártott típusokat is. Az alábbiakban adunk néhány jó tanácsot, hogy mire kell ügyelni az alkatrész cseréje során.

– Tintasugaras nyomtatóknál:

Amikor festékpatront cserél a nyomtatóban, körültekintően bánjon az új patronnal a kibontástól kezdve. A chipet egy kis fólia védi, amit óvatosan húzzon le. Vigyázzon, hogy az ujjával ne érjen az érintkezőkhöz. A festék nyílását is védi valami – általában fólia vagy kupak. Ezt szintén finoman távolítsa el, nehogy a tinta kifolyjon vagy bármilyen szennyeződés belekerüljön. Amikor a behelyezés megtörtént, a nyomtató ezt észleli és a festékszintet telinek mutatja. A tintapatronok behelyezése után fejtisztítást,és amennyiben elérhető, fúvókatisztítást is kell végezni.

– Lézernyomtatók esetén:

A toner kazetták a tintapatronoknál nagyobb, nehezebb alkatrészek. Ha nem használja fel egyből a megrendelt cserét, ne tárolja a tonert függőlegesen állítva, mert a festékpor összegyűlik és betömörülhet az alján. Szintén ne tárolja napfényben, mert jelentős minőségromlást fog tapasztalni nyomtatáskor. A toner kazetta fogaskerekét ne forgassa! A fényhengert ne érintse meg, mert bármilyen apró sérülés, szennyeződés meg fog látszani a nyomtatáson.

Mindkét típusról elmondható, hogy az eredeti, márkás póteszközei igen borsos áron kaphatók, ezért a legtöbben alternatív eszközt választanak, melyek kompatibilisek a nyomtatóval.

A Toner Depot által forgalmazott utángyártott patronok és tonerek is kiváló minőségűek, így nem okozhat problémát a használatuk.

Ajánló