Ókori emlékek az ezerarcú Egyiptomban

Egyiptom híres az ókori civilizációjáról, itt található a világ néhány leghíresebb ókori műemléke, például a Gízai piramisok, a Szfinx, a Királyok Völgye vagy Luxor templomai.

A történelmi értékek mellett földrajzi csodái is népszerűvé teszik az országot. A Vörös-tenger számtalan turistát vonz hatalmas korallzátonyai, gazdag élővilága és fantasztikus strandjai miatt. Rengeteg a búvárkodási lehetőség is, vérbeli profikkal és kezdőkkel is merülhetnek az érdeklődők.

Egyiptomi utazásod célja lehet városnézés, műemlék-túra, aktív pihenés vagy épp feltöltődés egy luxus szálloda saját partszakaszán, garantáltan nem fogsz unatkozni.

Részt vehetsz izgalmas tevegelésen a Sínai-hegységben, esetleg hajókiránduláson a Níluson, mely népszerű módja Felső-Egyiptom felfedezésének. Szinte valamennyi hajó Luxor és Asszuán, Egyiptom két legfontosabb városa között.

Azok számára, akik festői tengerpartot keresnek az egyiptomi utazás során, Hurghada kiváló üdülőhely. A város hosszú sétánya a mesés naplemente után megtelik helyi árusokkal. A piacot és a kéttornyú mecsetet is érdemes megnézni, ha Hurghadába látogatsz. Egy másik kedvelt turista állomás Sharm el-Sheik városa, amely exkluzív szállodáknak, forgalmas és hangulatos utcáknak ad otthont, és persze rengeteg vásárlási lehetőséggel várja a turistákat.

Ha egzotikus helyre vágysz, nyaralj a sokarcú Egyiptomban! Foglalj még ma az Invia.hu last minute egyiptomi utazás kínálatából!

Ajánló