Amit a glicinről tudnod kell

A glicint sokan tápanyagnak hiszik, mert azt a szervezet maga is előállítja, viszont táplálékkal is bevihető.

Sokszor még a kettő kombinációja sem elegendő az összes olyan csont, izom, szövet és bőr glicinnel való ellátására. A mindennapi táplálkozással bevihető glicin mennyisége, számos kutatás alapján nem elegendő. Az ember szervezete naponta maximum 3 g glicint termel, a táplálékokkal pedig további 1,5-3 grammot veszünk magunkhoz, vagyis átlagosan naponta 4-6 gramm glicinhez jutunk. Ezért mindenképp külsőleg is pótolni kell a szükséges mennyiségű aminosav hiányát.

A Vitaminstore webáruházban különböző kiszerelésekben rendelhetőek meg vitaminok, táplálékkiegészítők, glicin kapszulák.

A glicin segíti az alvást, csökkenti az alvásigényt, gyorsítja az elalvást, illetve megnöveli a mélyalvás idejét.

A munka okozta stressz, az esetleges magánéleti problémák, a közösségi média nagy feszültséget tud okozni mindennapjainkban. Ezek együttese komoly szorongást, sokszor depressziót tud okozni. Fontos a kiegyensúlyozottság, a problémák megoldása, amit a glicin pótlása tud elősegíteni.

Ha időben tudunk elaludni, és megfelelő, minőségi alvásban van részünk, az a másnap jótékonyan fog jelentkezni. Kipihentebbek leszünk, nő a problémamegodási készségünk is, ezáltal kiegyensúlyozottabbak leszünk.

A teljesség igénye nélkül, néhány olyan hatás, amiben a glicin nagy szerepet kap: A glicin kisimítja a ráncokat, javítja az emésztést, jó hatással van a belekre, megvédi a pajzsmirigyet, regenerálja a májat, serkenti az agyműködést, jót tesz a szívnek és csökkenti a vérnyomást. Ezek mellett jó hatással van a mentális betegségekben szenvedőkre, segít megelőzni, leküzdeni a depressziót, hatékony az elhízás ellen.

A skizofrénia esetében a glicin javította a kognitív funkciókat, enyhítette a depresszív tüneteket. A legjobb eredményeket éppen ott érték el, akik a leginkább glicinhiányosak voltak.
A Vitaminstore étrendkiegészítők és vitaminok széles paláttáját forgalmazza. Keresd fel weboldalunkat!

You May Also Like