Segítség a szakmai önéletrajz elkészítésében

Felmondtál a munkahelyeden, esetleg pályakezdőként találtad magad a munkaerőpiacon?

A Monsterre számíthatsz, ami egy karrier tematikájú weboldal, fő profilja az álláskeresők összekötése a munkahelyeket kínáló cégekkel. Álláshirdetéseken kívül olvashatsz nálunk cikkeket, továbbá szakmai trükköket és tippeket is a munka világából. Köztudott, hogy egy hatásos motivációs levél és egy jó szakmai önéletrajz rendkívüli módon növeli esélyeinket munkavállaláskor.

Természetesen segítséget nyújtunk a jó szakmai önéletrajz elkészítésében is; hosszú, bő lére eresztett cikkek helyett lényegretörően, pontokba szedve olvashatod el az elkészítéskor legfontosabb szempontokat. Önéletrajz-sablonokat is tölthetsz le oldalunkról.

A hatékony szakmai önéletrajz egyik fontos jellemzője, hogy a megcélzott cégre és pozícióra van szabva, vagyis a hirdetésekben kikötött elvárásokhoz van igazítva; a lényegesebb munkatapasztalatokat fejtsük ki bővebben. Fontos tudni, hogy valótlan információkat CV-be írni kontraproduktív, mert hitelünket veszthetjük.

Remek példa erre a nyelvtudás szintje, ami pár perc alatt könnyedén kideríthető. Érdemes a szakmai önéletrajz írásakor fokozottan figyelni a nyelvhelyességi és helyesírási hibák elkerülésére, mivel ezek sokat ronthatnak esélyeinken. Kattints a monster.hu-ra, és tudj meg még többet!