Válogatott secondhand ruhák a Bemo-Textiltől

Ha secondhand üzlet nyitásában gondolkodsz vagy frissítenéd meglevő üzleted felhozatalát, a ráckeresztúri Bemo-Textil használtruha nagyker válogatott használt ruha kínálatát érdemes megnézned.

A Bemo-Textil a jellemzően német, osztrák, holland és svájci gyűjtéseket átnézi és szortírozza minőség és ruhatípus szerint. A krém kategória a hibátlan, újszerű ruhákat jelenti, az 1. osztály kishibás, de divatos holmikat, a 2. osztály használtabb, de hordható ruhákat, a 3. osztály pedig nagyobb hibás, exportra készült termékeket. A kis létszám és a családias légkör lehetővé teszi, hogy a Bemo-Textil használtruha nagyker dolgozói alaposan ellenőrizni tudják és pontosan szortírozzák az érkezett textil termékeket. Az áruk közül női és férfi ruházat, baba és gyerek ruházat, cipők, bizsuk, táskák, övek, lakástextilek és egyéb textíliák is beszerezhetők.

Hogy miért érdemes használtra váltani?

Nos, a divatipar is felelőssé tehető környezetünk nagyfokú szennyezéséért, sőt a második helyen áll a környezetkárosításban, csupán az olajipar előzi meg. A fastfashion boltokban a szinte 1-2 hetentemegújuló kínálat rengeteg erőforrást igényel és elképesztő mennyiségű hulladékot termel. Ami ma divatos, az holnap már nem biztos, hogy az lesz… mindig újabb és újabb trendhullám érkezik, a legújabb divat szerinti ruhákra pedig hatalmas a kereslet. Amilyen gyorsan vesszük meg a ruháikat, olyan gyorsan dobjuk is el őket. Amegunt és kidobott ruhák 84%-a szemétlerakóban vagy szemétégetőben végzi.

Szerencsére ez a tendencia még ha kicsit is, de változni látszik. Egyre többen fordulnak a secondhand ruhaboltokhoz, ahol kedvező áron juthatnak márkás és divatos ruhadarabokhoz. Ezek a ruhák gyakran sokkal jobb minőségűek, mint a fastfashion boltokban kaphatók, ráadásul egyediek is, hiszen minden darabból csak egy van.

Ha te is szeretnéltenni a környezetért és ezzel összeegyeztethető megélhetést keresel, nyiss egy használtcikk boltot! Divatos ruhákhoz és minőségi lakástextilekhez juttathatod hozzá a környéken lakókat, bizonyos értelemben tudatos vásárlásra késztetve őket. Válogatott minőségű áruért fordulj bátran a Bemo-Textil használtruha nagykerhez!