Dodo Home design bútor webáruház

Retró-láz a lakásodban?

Csakúgy, mint a ruhadivatban, a lakberendezésben is hódít a retró. Az 1970-es évek szín- és formavilága köszön vissza az ilyen bútorokról és berendezési tárgyakról, persze kicsit frissített, modernizált köntösben. Futurisztikus atmoszféra, lekerekített és gömbölyded formájú bútorok, kör és hullám minták,műanyag, lakkozott ésműbőr felületek jellemzik ezt a stílust. Ha rajongója vagy a retrónak, a Dodo Home design bútor webáruház retró kollekcióját neked találták ki!

Egy retró nappali központi eleme lehet a hívogató, lekerekített vonalú ülőgarnitúra, hozzá fa- vagy üveg dohányzóasztal. Színek tekintetében a barnák, a mustársárga és a tompa zöld árnyalatok dominálnak. Mind a bútorok, mind a kiegészítőkböngészésekor válassz bátran a fából készült, törzsi (etnó) ihletésű tárgyakból!

Design bútor webáruházunkban például gyönyörű, valódi mangófából, akác- vagy rózsafából készült komódokat és tv szekrényeket találsz, amik tökéletesek a retró stílusú nappaliba.

Étkeződbe az ikonikussá vált, az 50-es években megalkotott Eames DSW étkezőszékek inspirálta darabokat ajánljuk. Klasszikus tojásdad háttámla, műbőr és műanyag ülőrész, stabil, kifelé álló fém lábak. Egy ilyen szék tökéletesen ötvözi a modern, minimalista stílust az egykori futurisztikus elképzeléssel. Hasonló étkező székeket találsz tömörfa lábakkal, mikroszálas szövetborítással is. Mindkét típus remek étkezőszettet alkot egy lakkozott lapú vagy tömörfa asztallal. Dobd fel az étkezőt a bútorok mellett retró tapétával és kiegészítőkkel, és máris megidézted a 70-es évek családi vacsoráinak miliőjét.

Egyetlen retró stílusú otthonból sem maradhatnak ki a shaggy szőnyegek. Ezek a puha, meleg szőnyegek meghittebbé és barátságosabbávarázsolják a helyiséget, kényességük miatt viszont csak nappaliba vagy hálóba ajánlottak. Üres falfelületekre jó választás a hosszúszálú faliszőnyeg, mely valamilyen mintát ábrázol (cikk-cakk, hullám, absztrakt). Ez egy tipikusan 70-es évekbeli kiegészítő, ami nemcsak bohókás hangulatot teremt, de mégszigetel is.

A 70-es évek stílusjegyei vidámságot, kellemes, nosztalgikus életérzéstcsempésznek az otthonodba. A Dodo Home design bútor webáruház retró kollekciójának darabjai nálad is jól fognak mutatni!

Ajánló