Milyen a biztonságos etetőszék?

Amikor kisbabád már önállóan tud ülni, és elkezdenéd anyatejen/tápszeren kívül mással is etetni, szükségetek lesz egy komfortos, masszív etetőszékre.

Erre körülbelül 5-6 hónapos korban kerül sor, persze minden gyermeknél egyéni a fejlődés üteme. Van olyan baba, aki még 8 hónaposan sem ül tökéletesen, viszont az ételek iránt már érdeklődik. Nekik érdemes egy dönthető háttámlájú széket választani, melybe napi 3×10 percre ültessétek bele, hogy könnyebben tanulja meg megtartani magát. Az első etetőszéknél nagy előny, ha rendelkezik lábtartóval, mivel ez is sokat segít a kicsinek a magabiztos ülés kialakulásában.

Az ASTI etetőszék webáruház minőségi és stabil etetőszékeket kínál „kezdő” és már stabilan ülő gyerkőcök számára.

Mindegy hányadik széke lesz, a legfőbb szempont a biztonság. A baba izeg-mozog, előbb-utóbb Houdinit meghazudtolva szabadulni is megpróbál majd, így fontos, hogy a gyerkőcöt rögzíteni lehessen biztonsági övvel az etetőszékbe. A stabilan álló széklábak, gumitalppal erősítve szintén elengedhetetlenek, hiszen megnehezítik a felborulást.

Lehetőleg ne olyan székdizájnt válassz, amin lyukak vagy rések vannak, mertezekbe könnyen beleszorulhat egy-egy kicsi ujj. Legyen az ülőrészpárnázott, kényelmes, ne törje a baba popsiját, ugyanakkor a jó tisztíthatóság sem utolsó szempont. A huzatot és a párnát is sokszor kell majd mosnod, ezért a strapabíró anyag nagyon fontos.

Az ASTI etetőszék webáruházban számos szín, anyag és forma megtalálható.

Átalakítható etetőszékek, ülésmagasítók, fémvázas, műanyag vagy fa etetőszékek… csak rajtatok áll, melyiket választjátok. A fa etetőszékek bár masszívak és esztétikusak, olykor kevesebb állítható résszel rendelkeznek, mint a fémvázasak vagy a műanyagok, melyeknél gyakran a magasság, a háttámla, az etetőtálca és a lábtartó is állítható. Praktikusak – főleg kis lakásban – az összecsukható kialakítású etetőszékek, amiket nem kell kerülgetned, ha épp nincsenek használatban. Léteznek többfunkciós etetőszékek is, amik hintaként vagy pihenőszékként is használhatók, viszont a helyes fejlődés érdekében figyelni kell, hogy ne töltsön túl sok időt ezekben a baba.

Ha elérkezett a hozzátáplálás ideje, válasszatok valódi minőségi termékek közül az ASTI etetőszék webáruházból, ahol az etetéshez szükséges kellékeket is találtok!

Ajánló