Olajoktól a modern parfümökig

A parfüm szó a latin per fumum-ból ered, ami annyit jelent „füstön keresztül”.

Illatos olajakat előszeretettel használtak már az ókori görögök, a rómaiak, az egyiptomiak, a perzsák és az ázsiai népek is. Az első írásos emlék Mezopotámiából származik, közel 4000 évesre becsülik. Ekkor az illatszereket úgy állították elő, hogy az összetevőket tűzbe dobták és elégették, az illatot viselni kívánó egyén pedig egyszerűen átsétált a füstön. Később rájöttek hogyan párolhatják le a füstöt és foghatják fel edényben.

A 19. század végéig a parfümöket növényi illóolajokból keverték ki,

majd a 20. század elején megjelentek a szintetikus alapanyagok is. Ma a parfümök már rengetegféle összetevőből állhatnak és óriásivá nőtte ki magát a piac. Az illatok a mindennapjaink részét képezik, nélkülük már el sem tudjuk képzelni az életünket. Nemcsak magunkat, de lakásunkat, autónkat is gyakran illatosítjuk.

Már interneten is könnyedén rendelhetünk olyan parfüm webáruházakból, mint a Parfüm Pláza.

Parfümpláza a parfüm webáruház

 

A kínálat igen széles mind női, mind férfi parfümök terén. Egy jól megválasztott illatnak lehet célja a csábítás, a lenyűgözés, de egyszerűen csak egyéniségünk kihangsúlyozása is.

A parfumplaza.hu parfüm webáruház olyan világmárkák csodálatos illatait hozza el Neked, mint Bvlgari, Chanel, Police vagy Givenchy, valamint hírességek nevéhez fűződő darabokat is, például Lady Gaga, Naomi Campbell, Katy Perry vagy Beyoncé.

You May Also Like