Interjún egy állásközvetítőnél

A zalaegerszegi R&M Konzultációs Kft. hatékony megoldást kínál a gyártás, termelés és supply chain területein.

Gyorsan reagálunk a folyamatosan változó piaci igényekre. Munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozunk. Ha Ön egy közvetítő cég hirdetésére jelentkezik, vagy megkeresik Önt, érdemes megragadni a lehetőséget. Először is tisztázza, hogy milyen szakmai feladatokról lenne szó, hol és milyen jellegű cégnél, mert néha megtörténik, hogy rosszul mérik fel az önéletrajzból, hogy valóban Önnek való-e az állás.

A közvetítő – köznyelvben „fejvadász” – által szervezett és végrehajtott állásinterjún előfordulhat referenciakérés és/vagy személyiségteszt is,

hiszen a megbízott szeretne meggyőződni arról, hogy megfelelő embert visz a megbízónak, ezt pedig a tesztekkel hivatott igazolni.

A közvetítő által végzett állásinterjú azért is lehet előnyös, mert ha az adott cég mégsem lenne ideális az Ön számára, akadhat más olyan megbízó, akihez viszont a közvetítő jó szívvel elviszi. A megbízott nem a főnöke lesz, így diplomatikusan, de őszintén megmondhatja, miért szeretne munkahelyet váltani, miben tartja jónak magát, mit szeret és mit nem a munkájában. Célszerű szakmai múltjából példákat említeni az állásinterjún: milyen projekteken dolgozott, milyen munkákban vett részt, milyen problémákkal találkozott és oldott meg.

Mátyás Mónika
Ügyvezető Igazgató
R&M Konzultációs Tanácsadó Kft.