A felmondást követő munkában legyünk humánusak

Manapság igen ritka, ha valaki egy munkahelyen dolgozza le éveit a nyugdíjazásáig. Ennek számos oka lehet. Régebben ez volt a természetes, ma már nagy fordulatot vett az emberiség. Több lehetőséget kipróbálni, tapasztalatot szerezni a munka terén, talán keresni a jobbat, több-kevesebb sikerrel.

Természetesen nem kizárt az sem, hogy olyan sérelem érte a környezetében, amit nem tud tolerálni és szabadulna onnan.

Ehhez a váltáshoz viszont az első lépés az adott helyünkön jelezni a felmondást, ami szóban nem érvényes csak írott formában.

Az oldalunkon találsz alapszabályokat a felmondással kapcsolatosan, ha ezt tanulmányozod, akkor magabiztosan és felkészülten tudod kezelni ennek a leforgását elejétől a végéig. A felmondólevelet kizárólag személyesen kell átadni a főnöknek. Ez után ő dönt, hogy felmentse-e a felmondási idő alatti munkavégzés kötelezettségét, ha nem teszi, akkor le kell dolgoznia. Ez az időintervallum kellemetlenül is eltelhet, ha nem ápolunk jó kapcsolatot a társainkkal.

A felmondást követő munkában legyünk humánusak és ne emlegessük, hogy milyen jó helyre kerülünk.

Ne változtassunk stílusunkon, hanem becsületesen és lelkiismeretesen végezzük el, amit kell, mert a hanyagsággal nem érünk el semmit. Ne ócsároljuk a volt munkaadónak és a céget, ha nem így történik, akkor feszültséget vagy komoly konfliktust idézhetünk elő a felmondás alatt. Törekedjünk arra, hogy harag nélkül rendes hangnemben váljunk el munkatársainktól. Ezen felül sok más hasznos tanácsot olvashatsz honlapunkon.

You May Also Like