Mobil homokszórás a legjobbtól

Cégünk szemcseszórással foglalkozik, amit sokan még ma is mobil homokfúvás néven ismernek annak ellenére, hogy manapság a szóráshoz már nem természetes homokot, hanem mesterséges szóróanyagokat használunk.

Ezek lehetnek példáulszén-salak (coal-slag), üveggyöngy, szódabikarbóna vagy réz salak. Minden esetben a megtisztítandó felülethez ideális szóróanyagot választjuk. A mobil homokfúvás történhet száraz és vizes technikával is. Száraz szemcseszórás esetén csak szilárd szemcse keveréke és sűrített levegő áramlik ki a homokszóró berendezés csövén, viszont vizes szemcseszóráskor a szemcsékhez és a sűrített levegőhöz magasnyomású víz és szükség esetén korróziógátló folyadék is társul. A vizes technológia előnye, hogy szálló por híján környezetbarátabb, gazdaságosabb és gyorsabb, továbbá nem kell a hő miatti deformációtól tartani a hűtőközeg miatt.

A mobil homokfúvást leggyakrabban fémfelületek festék- vagy oxidrétegektől való megtisztítására használjuk, de alkalmas a felület érdesítésére is, ami előkészíti a bevonatolásra. Ezek a fémfelületek lehetnek csövek, tartályok, gépjármű karosszériák, alvázak, felépítmények, hajótestek, acél és alumínium felnik is. Természetesen nem csak fémfelületeket kezelünk szemcseszórással: letakarítja a graffitit a falakról, vagy felfestéseket az úttestről, járdáról.

A mobil homokfúvás használható akár vakolat eltávolítására, de a térköveket is képes megtisztítani.

Megszabadítjuk a lakkrétegtől faházát vagy fából készült bútorait, de akkor is minket hívjon, ha antikoltatni szeretné ezeket. Az ország teljes területén vállalunk mobil homokfúvást.