Tönkrement akkumulátor? Mi beszámítjuk!

Az autó akkumulátor esetleges hibái nem mindig egyértelműek.

Lehetséges, hogy szimplán csak lemerült – ilyenkor jó, ha van a garázsban akkumulátor töltő. Ha ritkán használja autóját, legalább 1-2 havonta érdemes tölteni. Ha azonban az akku tönkrement és cserélni kell, nézzen körül az Akku-Elem áruház palettáján!

Ha megbízható, hosszú életű autó akkumulátort keres szeretett kocsijába, nálunk a legjobb márkák termékeit találja, mint a Varta, Duracell, Rocket vagy Banner. 30 Ah-tól – 110 Ah kapacitásig mindenféle autóhoz megtalálja a megfelelő akkumulátort.

Elsődleges kiválasztási szempont az akkumulátor mérete és az érintkezők polaritása, vagyishogy melyik oldalon van a pozitív és a negatív elektróda.

Az autóban az akkumulátornak kialakított hely rendszerint lehetővé teszi a gyárilag beszereltnél nagyobb kapacitású darab elhelyezését is. Ez az adat jelenti az akku áramtároló képességét, minél nagyobb Ah-s egy autó akkumulátor, annál több áramot képes tárolni. A nagyobb kapacitás akkor előnyös, ha sok elektromos fogyasztót használunk, pl. zene, GPS, telefontöltés, DVD lejátszó… A nagyobb akku valóban többe kerül, ám ezt a különbséget hosszabb élettartammal hálálja meg.

Ha laikus és nem tudja hogyan induljon el az akku kiválasztásában, szívesen segítünk. Hasznos kiinduló pont a meglevő (tönkrement) akkumulátor típusa. A szükséges elektromos paraméterek: feszültség(V), kapacitás (C/20h), indítóáram (A). Ha nem biztos a dolgában, fotózza le az autó akkumulátort. Szintén segítség a forgalmi engedélyben található technikai adatok megadása: az autó típusa, hengerűrtartalma, teljesítménye, üzemanyag fajtája, gyártási éve. Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen tanácsot!