Szeretné otthonosabbá tenni a fürdőszobáját egy szőnyeggel

A fürdőszoba szőnyegek jelentősége különösen azoknál értékelődik fel, akik nem szeretik, ha túlságosan is rideg a vizes helyiség.

Pedig ezek a csempézett, víz- és páraálló tapétás helyek különösen hajlamosak a sterilitásra – már funkcionalitásukból adódóan is –, kivéve, ha teszünk ellene. Egy fürdőszoba szőnyeggel máris otthonosabbá tudjuk tenni, főleg, ha olyan választunk, ami dizájn szempontjából is illik a fürdőbe. A nálunk kapható fürdőszobaszőnyeg  többféle színben, és különböző mintával rendelhetőek meg. A széles színválasztéknak köszönhetően jól harmonizálnak a már meglévő berendezési tárgyakkal, és burkolatokkal.

Persze az esztétikum mellett talán még fontosabb tényező, hogy a szőnyeg jó minőségű legyen. Olyan, ami könnyen szárad, hiszen állandó párának és nedvességnek lesz kitéve. Nem penészedik be, és nem csúszik a kövön sem, ezért lényeges, hogy csúszásmentes verziót vegyünk. Ez lehet már alapból is a szőnyeg aljára téve, de ha nincs, pár száz forintért beszerezhetjük azt a tapadó részt, ami a fürdőszoba szőnyeget még biztonságosabbá teszi.

Ha éppen nem akarunk sokat költeni egy fürdőszoba szőnyegre, egy ideig megteszi bármilyen fennmaradt szőnyeg darab is, de ezek nem sokáig bírják, hiszen alapvetően nem odavalók. Ezért érdemesebb inkább rászánni a pénzt és vásárolni egy olyan darabot, amely mosható, így könnyen karban is lehet tartani.
Amikor fürdőszoba szőnyeget veszünk, vegyük figyelembe, hogy mekkora a fürdőszoba, milyen formájú szőnyeg teszi előnyössé azt, a színe, stílusa miként illik a többi kiegészítőéhez és a fal, a csempe, a bútorok meg a többi törölköző színéhez, stílusához. Ha kicsi a fürdő, akkor a fürdőszoba szőnyeg szerepét helyettesíthetjük kádkilépővel is, ha az egy stílusos strapabíró darab és jó nedvszívó képességgel rendelkezik. Ha egy helyiségben van a toalett és a kád is, vehetünk olyan teljes szettet is, amiben kádkilépő és toalett szőnyeg is van.

Figyeljünk az arányokra! Egy fürdőszoba szőnyeg se mutat túl jól, ha folyton be van szorulva az ajtó alá, vagy ha a mosógép széle is valahogy rálóg. Nem kell feltétlen a teljes földet beterítenünk vele, inkább nézzük meg, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre és ahhoz képest mekkora szőnyegre van szükségünk.

Egy jó fürdőszoba szőnyeg a következő kritériumoknak mindenképp meg kell feleljen:

  • legyen jó nedvszívó, de gyorsan is száradjon
  • legyen puha és kellemes tapintású, hogy mezítláb is jó legyen rálépni
  • legyen csúszásgátlós az alsó része
  • legyen tartós
  • rendszeres mosás mellet is őrizze meg a színét és a formáját
  • lehetőleg lehessen mosógépben mosni
  • jól illeszkedjen a fürdőszoba stílusához és a helyiség textíliáihoz

Szeretné otthonosabbá tenni a fürdőszobáját? Akkor az első dolog, amit megtehet, hogy vásárol egy szép fürdőszoba szőnyeget ide. Tekintse meg kínálatunkat!

Ajánló