Berlin, az ezerarcú város

Berlin csodálatos város, és a meglátogatásához különösebb indok sem kell, mivel sokadjára is tartogat valami újat.

Egy berlini hétvége repülővel remek ötlet akár télen, akár nyáron, mivel a város az összes évszakban más arcát mutatja, amiket érdemes mindet felfedezni.

Egy ilyen, rövidebb kiruccanás alkalmával érdemes minden nap másik útvonalat választani, hogy minél több helyre mehess el. Mindenképpen meg kell említeni, hogy Berlin városnegyedei gyakorlatilag különálló városokként is felfoghatóak, külön központtal, hangulattal és sajátosságokkal. Ebből kifolyólag nincs igazi városközpont. A Potsdamer Platzot ugyan a berlini fal lebontása után újjáépítették, a szó klasszikus értelmében ez sem tekinthető Berlin Központjának. A berlini tömegközlekedési hálózat igen fejlett, ezért ottani kiruccanások alkalmával érdemes azt igénybe venni. A buszok egy része emeletes, ennek köszönhetően amenetrend szerinti járatokon is könnyen úgy érezheted magad, mint egy igazi városnéző buszon. A Spreén történő hajózást is kár kihagyni, emellett a városnézés akár elektromobillal is történhet.

Berlini látogatáskor érdemes lehet Welcome Cardot is váltani, ebből egy napostól hat naposig választhatunk.

A Welcome Card nem csupán kedvezményt biztosít számos étteremben, múzeumban, színházban, városnézésen és kiállításokon, de a tömegközlekedés is ingyenes lesz jóvoltából. Mindezen felül várostérkép és kis tájékoztató füzet is jár a kártya mellé.

Mivel a város kötöttpályás közlekedése kiváló, így egy kevés sétával gyakorlatilag bárhová eljuthatunk. A Branderburgi kapuhoz például legalább egyszer mindenképpen el kell zarándokolni. Ez talán a német város leghíresebb és legemblematikusabb építménye. A Friedrich Strasse a vásárlást kedvelők Mekkájának számít, ami ráadásul az utóbbi években megszépült.

Egy berlini hétvége repülővel a Challenge Hungary utazási iroda segítségével garantált élmény, barátságos áron.

Nem csupán a repülőjegyet és a szállást bízhatja ránk, de a transzfert és az autóbérlést is ránk bízhatja. Bármilyen kérdése is merül fel, tapasztalt és gyakorlott munkatársaink állnak rendelkezésére. Honlapunkon garantáltan megtalálja álmai utazását.

Ajánló