Kellemes hőmérséklet télen-nyáron

Napjainkban sajnos a klímaváltozás napról napra egyre jobban érezteti hatását. Ez az extrém időjárási anomáliák, mint orkánok és szárazságok mellett egyre forróbb nyarakkal is jár.

Nem csoda, ha manapság egyre több háztartás szereltet be légkondicionálót. Egy modern, otthoni klíma ma már meglehetősen takarékosnak számít, és nem jár automatikusan horribilis villanyszámlával. Azonban vásárláskor számos hibát lehet elkövetni, amiket mindenképpen el kell kerülni.

Nagyon sokan esnek abba a csapdába, hogy a klíma egy multiban kerül megvásárlásra.

Ez elsőre jó ötletnek tűnhet, azonban jellemzően nem lesz segítségére szakképzett, hozzáértő szakértő. Az Interneten megvásárolt klímákra is igaz, hogy már a vásárlás előtt érdemes szakértő segítségét kérni, mivel az ideális készülék kiválasztása sokösszetevős feladat, ami számos körülménytől függ, így nincs két egyforma helyzet. A légkondicionáló beszerelését is mindenképp szakemberre kell bízni, mivel így a garancia és a szerviz miatt sem kell aggódnia. Ha már a garancia szóba került, mindenképpen érdemes a no name légkondicionálókat elkerülni, mivel ezekhez gyakran nehézkes a garancia érvényesítése, ha egyáltalán lehetséges, ráadásul legjobb esetben is csak néhány évig lesznek működőképesek. Ezzel szemben egy megbízható, neves gyártó terméke a megfelelő karbantartás mellett tíz-tizenöt évig is gond nélkül hűtheti a lakást.

A mobilklímák jellemzője a rendkívül hangos működés, így semmiképpen nem ajánlott használatuk a hálószobában, vagy bárhol, ahol fontos a csendes környezet.

A szűrők kiválasztását sem érdemes félvállról venni, mivel a nem megfelelő minőségű szűrő nem csupán különböző kellemetlenségeket, de akár megbetegedéseket is okozhat, mivel a pollen és por mellett nem véd a baktériumok ellen sem megfelelően. Ezzel szemben egy minőségi szűrő a por, pollen, baktériumok és allergén anyagok mellett akár a kellemetlen szagok, füst és plazma bejutásától is megvédi otthonát.

Amennyiben a lehető legkorszerűbb és legtakarékosabb készüléket keresi, egy A+++ -os inverteres klíma a lehető legjobb választás.

A VízExpert kínálatában megtalálható minőségi termékekkel garantáltan elégedett lesz, kiválasztásukban pedig tapasztalt, szakképzett munkatársaink lesznek segítségére.

You May Also Like