Új helyszínen a Monori börze

Aki kicsit is otthon van a kisállatok és díszmadarak világában, annak biztosan nem ismeretlen a Monori kisállatbörze fogalma.

A pest megyei Monoron rendszeres időközönként, évente több alkalommal tartják Közép-Európa egyik legnagyobb kisállat vásárát, melynek szervezője a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége.Az eddigi évektől eltérően, más helyszínen, de továbbra is Monoron kerül megrendezésre a börze, melyre mindig hatalmas az érdeklődés. Az immár 11 hektáros területen fekvő rendezvényt 2019-től évi 7 alkalommal látogathatjuk meg.

Legnagyobb arányban a madarak képviseltetik magukat; rengeteg papagájt, egzotikus baromfit, galambokat és pávákat is láthatunk, illetve vásárolhatunk. Szárnyasok mellett természetesen más fajok is jelen vannak, például díszhalak, rágcsálók, kutyák, macskák, valamint más házikedvencek és haszonállatok. A monori kisállatbörzén a főszereplő állatok mellett bőséges kirakodóvásár is helyet kap, fogyaszthatók és vásárolhatók helyi, kézműves termékek. Érdemes megkóstolni a helyi pincészetek borait is.

A Monori börze remek kikapcsolódási lehetőség családok, állatbarátok számára is, hiszen többszáz fajjal találkozhatunk egy helyen, sok az érdekesség, a látnivaló, ráadásul a tenyésztőktől első kézből hallhatunk az adott állatról, annak jellegzetességeiről és megfelelő gondozásáról.

Ne maradjon le! 2019-ben még az alábbi napokon rendezik a Monori kisállatbörzét: augusztus 11., szeptember 8., és október 13.