A Duna TV műsora a műsorújságban

A Duna TV-nek  jelenleg két csatornája létezik: a Duna és a Duna World. Mindkettőnek az MTVA gyártja a műsorait. Célközönsége elsősorban a magyarság és a határon túl élő magyar emberek. Persze találunk kisebbségről (roma, délszláv, román és német) szóló adásokat, amiket magyar felirattal látnak el, ezzel elérhetővé teszik a hazai nézőknek is.

A Duna tv műsora sokrétű, de inkább követi a régi idők szokásait, az úgynevezett retró vonalat.

A társadalom elsősorban a közép, illetve az idősebb korosztály számára kínál szórakozási lehetőséget fekete-fehér filmekkel, kabarékkal és minden olyan ismételhető műsorokkal, amiket szívesen visszanézhet egy nyugdíjas. De ez persze nem azt jelenti, hogy a fiatalabb társadalmi réteget ez nem érdekelné. Vannak olyan középkorú, esetleg ifjú tizenévesek, akiket érdekel a Duna Tv műsora. Sokakat már nem köt le a kereskedelmi csatornák kissé már agyoncsépelt egyhangú adásai.

Választják helyette a régen látott filmeket. De nem felejtkezik meg a kicsikről sem. Olyan meséket kínál, amik már rég feledésbe merültek. Ezek a razjfílmek olyan tartalommal bírnak, melyek a gyermekek fejlődését, figyelmét és a fantáziáját fejlesztik és formálják.

Talán a Duna TV műsorai jobban kiszűrik a használhatatlan, ártalmasan ható meséket.

A régi gyerek sorozatok a közösségben való viselkedést, az egymáshoz való viszonyok rendezésében nyújt nagy segítséget a szülőknek. Itt a filmek nincsenek tele haszontalan reklámokkal, amik csökkentenék a fiatalság figyelmét. Ugyanakkor  fontos információkkal látják el a szülőket is, ezzel talán elősegíti azt, hogy a együtt nézzen olyan értékes filmeket, meséket, esetleg ismeretterjesztő sorozatokat, amik újra összehozza a családokat.

Ajánló