A kevesebb néha több – a lakberendezésben is

A minimalizmus a hatvanas, hetvenes évek Amerikájából indult művészeti irányzat, ami a festészetben, szobrászatban, filmkészítésben, zenében és építészetben egyaránt megjelent.

A stílusirányzat neve abból ered, hogy a formák és a színek a lehető legegyszerűbbek és leginkább letisztultak. A minimalista stílus természetesen a lakberendezésben is képviselteti magát.
A minimalista stílusban készült bútorok mellőznek minden cirádát és barokkos díszítést és túlzást, miközben minden esetben funkcionalitásra törekszenek. Esetükben különösen igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. Néhányan ridegnek tartják, azonban egy minimalista stílusban berendezett lakás egyszerűségében is otthonos.

A trendek a lakberendezésben is jönnek és mennek, azonban a minimalista stílus nem igazodik egyetlen divatirányhoz sem, így tökéletes számodra, amennyiben egy időtálló stílust keresel. A minimál bútorokat egyszerű, letisztult vonalvezetés, egyenes vonalak vagy finom ívek jellemzik.
A minimalista stílus abban az esetben is könnyen a kedvenceddé válhat, ha egy nagyváros egész napos nyüzsgése és ingerdús környezete után megnyugtató egyszerűségre vágysz otthonodban. A minimál bútorok általában egyszínűek, de ha nem, akkor is kevés, és egymással mindenképpen harmonizáló szín jellemzi őket.

A minimalista stílus kedvenc színe a fehér, barna és szürke, azonban nem zárja ki az élénkebb színek használatát sem, amennyiben harmonizálnak egymással.

Ha kissé szűkös otthonodat minimalista stílusban rendezed be, optikailag némileg tágasabbnak fog tűnni. Ezen felül a minimalista stílusú otthonok egyesítik a feminin és a maszkulin energiákat, ráadásul rendkívül könnyen átrendezhetőek.

A Dodo Home bútor webáruház széles kínálatában bizonyára megtalálod az ízlésvilágodhoz legközelebb álló minimál bútorokat. Kínálatunk minden darabja garantáltan kifogástalan minőséget képvisel, méghozzá korrekt áron. Állandóan változó akciókkal várunk, ami még egy ok, hogy miért éri meg hozzánk gyakran benézni.

Ajánló