Kristály és drágakő karkötők az Ajándékszertől

A karkötők története egészen a kőkorig nyúlik vissza, elképzelhető, hogy ezek voltak a legelső ékszerek is, biztosat persze nem tudunk.

Az viszont biztos, hogy az ókori Egyiptomban kedveltek voltak már, a leletek tanúsága szerint a legnépszerűbbek a szkarabeusz mintákkal díszített karkötők voltak, aranyból, drágakövekkel gazdagon díszítve. Jellemző alapanyaguk a későbbi korokban is leginkább a különböző nemefémek voltak, mint az arany, vagy az ezüst.

Hellász lakói, vagyis az ókori görögök is kedvelték, azonban ott csak a hölgyek kiváltsága volt, jellemző motívumai a kígyók és az indák voltak. Hiedelmeik szerint a varázserejű karkötők megvédték viselőjüket a Nap káros hatásaitól. Ezt az elképzelést a régi arabok is átvették.

Az Ajándékszer webáruházban te is megtalálod a neked szerencsét hozó darabot, szebbnél szebb hematit, jáde vagy hegyikristálykarkötők közül válogathatsz.

Találsz ametiszt ékszereket is, ami egy ibolyaszínű drágakő, és a régiek is megbecsülték, azt tartották róla, hogy megvéd a részegségtől. Neve is innen ered: metiszménosz, vagyis a görög részeg kifejezés fosztóképzős alakja, tehát józan.

Nézz be hozzánk még ma, rendelj valami szépet egy számodra kedves személynek, vagy épp magadnak, és ha rendelésed 10.000 forint felett van, ingyen házhoz szállítjuk.

Ajánló